• banner1
  • banner2
  • banner3
  • banner4

Onze leerkrachten

Onze leerkrachten zijn speciaal getraind op het gebied van omgaan met en onderwijs geven aan cognitief getalenteerde leerlingen in het basisonderwijs en zij hebben plm. zevenmaal per jaar een intervisie- en netwerkoverleg met de elkaar. Hiernaast worden zij begeleid door inhoudelijk specialisten van het ABC en krijgen zij met regelmaat scholing door externe deskundigen. 

Day a Week School Groene Hart is van start gegaan in februari 2019. Hieronder kunt u kennismaken met onze leerkrachten. 

Marleen van Beek - locatie: R. de Jagerschool (dinsdag en woensdag)

Marleen van BeekTot spijt van mijn geschiedenisdocent koos ik ervoor om na mijn middelbare school PABO te gaan doen. Toen wist ik al dat ik het geweldig vond om met kinderen te werken en ze te helpen een stapje verder te komen. Toch ben ik een jaar later ook geschiedenis gaan studeren, omdat dit vakgebied me nog steeds erg boeide en omdat ik hier nog veel meer in wilde leren. Uiteindelijk bleek onderwijs en geschiedenis voor mij een hele fijne combinatie te zijn, qua studie, maar ook qua werk! Toen ik mijn master Cultuurgeschiedenis volgde, had ik een baan als vaste invalkracht in het Leonardo-onderwijs in Utrecht. Na mijn studies ben ik in Woerden aan de slag gegaan als groepsleerkracht in het reguliere basisonderwijs. Hier werk ik nu nog steeds, maar nu als specialist begaafdheid en als leerkracht van de bovenschoolse plusklas. Ik geniet er elke dag weer van om samen met deze leerlingen de uitdaging op te zoeken, te leren, te onderzoeken en te reflecteren op het leren. Daarom ben ik blij dat ik me nu ook bij de DWS kan inzetten voor deze groep kinderen. Ook met geschiedenis houd ik me nog steeds bezig, ik werk namelijk ook als rondleider en museumdocent in het Rijksmuseum in Amsterdam en het Catharijne Convent in Utrecht.

 

Inge Spierenburg - locatie: Margrietschool (woensdag)

Inge Spierenburg DWS WoerdenMijn naam is Inge Spierenburg en ik woon samen met mijn man en twee kinderen in Woerden. Na het behalen van mijn PABO diploma, ben ik aan het werk gegaan in het regulier basisonderwijs in mijn woonplaats. Ik heb daar de afgelopen jaren in met name de bovenbouw gewerkt. Omdat ik mijzelf verder wilde professionaliseren in het werken met kinderen die meer begeleiding in de groep nodig hadden, heb ik naast het werken voor de groep in 2011 de master Special Educational Needs afgerond.
In mijn werk geniet ik ervan dat ik een bijdrage kan leveren aan de groei en ontwikkeling van kinderen. Sinds begin 2018 doe ik dit niet alleen twee dagen in de week in de reguliere klas, maar ook op woensdag in de bovenschoolse plusgroep en nu dus bij Day a Week School. Op dit moment volg ik daarnaast de opleiding talentbegeleider basisonderwijs bij Novilo. Hiermee verdiep ik mij nog verder in het cognitief getalenteerde kind en hoop ik de kinderen in mijn klas nog beter te kunnen uitdagen en begeleiden.